top of page

Per avaluar aquesta activitat utilitzarem un tipus de rúbrica anomenada base d’orientació. És un instrument d’avaluació formativa que mostra una seqüència ordenada d’accions per resoldre un problema o realitzar una tasca. Resumeix el coneixement que els aprenents han d’interioritzar, és a dir, retenir a la memòria de manera que es pugui activar quan calgui. Serveix a l’aprenent per planificar-se, per fer l’acció de forma autònoma i per autoavaluar-se. És important que l’aprenent generi les pròpies bases d’orientació, o bé que les que utilitzi tinguin sentit per a ell, ja que no tothom aprèn de la mateixa manera o seguint les mateixes pautes. Aquesta activitat avaluable es realitza sempre al final de cada sessió.

Durant i al final de l’activitat el professor pot anar observant aquestes bases d’orientació per comprovar si s’estan assolint els objectius, i veure en quin punt està l’alumne dels seus aprenentatges.

L'alumne haurà de representar, amb un dibuix o un escrit, els aprenentatges adquirits al finalitzar cada sessió.

A continuació veurem l’exemple de base d’orientació que hem dissenyat per la nostra activitat. Exposem l'enllaç per a resoldre qualsevol dubte referent a la metodologia: 

​http://xtec.gencat.cat/web/.content/curriculum/xarxacb/documents/instruments-avaluacio-formativa/base-orientacio.pdf

bottom of page